Jak zwykle powrót z BlogerChefa powoduje, że Słoń potrzebuje chwilę na dojście do siebie. Zanim jednak relacja, która pojawi się do końca tygodnia, to najpierw mały, ale bardzo fajny i zdrowy przepis na zapiekankę ziemniaczaną.
Ziemniaczano - cukiniowa zapiekanka z młodym szpinakiem:
- 4 ziemniaki, umyte i pokrojone w cienkie plasterki
- 1 młoda cukinia pokrojona w cienkie plasterki
- 1 opakowanie baby szpinaku
- 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 1/2 papryczki chili, posiekana
- 100 ml śmietany 30%
- 1 młoda pora
- 200 g sera cheddar, może być też inny dobrze się rozpuszczający ser
- 100 g parmezanu
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej