Dzisiaj
mam dla Was trochę nietypowy przepis, w którym jest dwóch
bohaterów. Pierwszy to największy dar jesieni, czyli dynia, a drugi
to niesamowity olej rzepakowy od Olini.pl. Pewnie pomyślicie, że
to wpis sponsorowany, ale taki nie jest.
Olini
tworzy moja dobra znajoma Marta, z którą chodziłem do jednego
liceum. Marta poprosiła mnie o przetestowanie produktów, które
produkuje. Jak na razie spróbowałem olej rzepakowy, który swoim
smakiem i barwą kompletnie mnie zaskoczył. Muszę przyznać, że
praktycznie wyeliminowałem z sałatek oliwę z oliwek. Myślę, że
po skosztowaniu tego oleju też tak zrobicie.
Zainspirowany
orzechowym i intensywnym smakiem oleju rzepakowego Olini
przygotowałem przepis, z którym ten olej idealnie się komponuje.
Capraccio z dyni. Danie jest banalnie proste, a zadowoli największych
smakoszy.
Z
okazji przygotowania przeze mnie poniższego przepisu mam dla Was
także kod rabatowy na zakupy w Olini.pl. Przy zamówieniu wpiszcie
w przeznaczonym do tego miejscu KuchniaSłonia. Wasze zakupy będą
jeszcze atrakcyjniejsze!
Capraccio
z dyni:
- 100g dyni (wybrałem tą z zieloną skórką o intensywnie pomarańczowym kolorze i słodkim smaku)
- 2 garście rukoli
- 50g sera capreggio
- łyżka pestek pinii
- łyżka orzechów włoskich
- 3 łyżki oleju rzepakowego Olini
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka syropu wiśniowego
- szczypta soli